• ro
  • en

Publicații

23 Ian 2018
Managementul proiectelor. Monitorizarea și evaluarea proiectelor

Privind procesul de management, monitorizare și evaluare al proiectelor se prezintă diverse opinii exprimate în broșura cu titlul "Managementul proiectelor. Monitorizarea și evaluarea proiectelor", care poate fi accesată AICI.

23 Ian 2018
Raport anual 2017 privind activitatea Instituției Publice ”Agenția pentru Cercetare și Dezvoltare”

Prin prezenta IP ACD aduce la cunoștință raportul anual cu privire la activitatea instituției pentru anul 2017, care poate fi accesat AICI.

22 Ian 2018
Promovarea tinerilor cercetători în proiecte naționale de cercetare

           În vederea susținerii tinerilor cercetători pe 13 decembrie 2017 a fost prezentat la seminarul de instruire „Promovarea bunelor...

18 Ian 2018
Cadrul metodologic privind evaluarea proiectelor şi programelor de cercetare-dezvoltare în. Republica Moldova

În vederea perfecționării mecanismului de evaluare a proiectelor si programelor de cercetare-dezvoltare în Republica Moldova a fost elaborat "Ghidul metodologic privind evaluarea proiectelor si programelor de cercetare-dezvoltare în Republica Moldova" care poate fi accesat ...

31 Oct 2016
Comisia Europeană prezintă reformele politicilor pentru modernizarea sistemului de cercetare și inovație din Republica Moldova
La data de 12 iulie 2016, Comisia Europeană a prezentat recomandările privind politicile cheie pentru susținerea modernizării sectoarelor știință și inovare din Republica Moldova.
18 Oct 2016
Organizațiile de cercetare din Germania

   La nivel operațional, sistemul CDI german este susținut prin următoarele agenții de finanțare: German Research Foundation (Deutsches Forschungsgemeinschaft/DFG/Fundația Germană pentru Cercetare/FGC), înființată în 1952, este o organizație independentă, fiind agenția centrală finanțatoare a cercetării și științei din Germania.

06 Sep 2016
21 Dec 2015
Primul program comunitar pentru Moldova după semnarea Acordului de Asociere la UE.

La 1 iulie 2014, Președintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AȘM), academicianul Gheorghe Duca, a semnat, din partea R. Moldova, Acordul de Asociere la Programul european pentru cercetare-inovare ORIZONT 2020. Astfel, acesta devine primul program comunitar la care participă țara noastră după semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană.

21 Dec 2015
ASPECTE GENERALE ȘI SPECIFICE ALE EVALURĂRII PROIECTELOR DE CERCETARE (FRANȚA, MAREA BRITANIE, CEHIA, ROMÂNIA, REPUBLICA MOLDOVA)

Întreaga societate în statele avansate și în curs de dezvoltare conștientizează faptul că știința și inovarea sunt factorii care determină în prezent progresul economic și este capabil să soluționeze numeroase probleme de ordin ecologic, social, cultural.

21 Dec 2015
EVALUAREA PROIECTELOR DIN SFERA ȘTIINȚEI ȘI INOVĂRII ÎN REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA. STUDIU COMPARATIV

Rezumat: Procesul de evaluare a proiectelor din sfera științei și inovării din Republica Moldova și România are un șir de asemănări  importante care demonstrează că în ambele state expertiza...